Održana početna konferencija projekta “I ja to mogu!”

IMG-20220511-WA0013

Održana početna konferencija projekta “I ja to mogu!”

Početna konferencija projekta “I ja to mogu!”  održana je  11. svibnja 2022. u Zadru, u Hotelu Mediteran. Nakon pozdravnih govora Ine Gulan Kadić, ravnateljice Učilišta FINIS  i Roberta Ćoze, suvlasnika ZUO Mediteran, voditeljica projekta, Ana Katarina Rajčić, Pučko otvoreno učilište Libar,  predstavila je  projekt, njegove aktivnosti i ciljeve.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Libar iz Šibenika, a provodi ga s partnerima iz Zadra, Učilištem FINIS i Zajedničkim ugostiteljskim obrtom “Mediteran”. Projekt traje 20 mjeseci, a provoditi će se na području pet županija Jadranske Hrvatske (Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske te Splitsko-dalmatinske županije). Ukupna vrijednost projekta je 1.678.621,00 kuna.

Projekt je sufinanciran iz Europske unije temeljem poziva Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II. iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 ,te je iznos EU potpore 1.678.621,00 kuna.

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama s invaliditetom koje će kroz program osposobljavanja “Pripremni poslovi u kuhinji” unaprijediti potrebna znanja za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva za 12 polaznika.

Uz to, korisnici projekta, steći će dodatna znanja i vještine jer se u okviru projekta provode i radionice poboljšanja soft skills vještina, informatičke radionice korištenja novih aplikacija te “Mala škola kulinarstva“. Tim aktivnostima podrške i profesionalnog usmjeravanja osoba s invaliditetom želi se povećati konkurentnost na tržištu rada te ostvarivanje lakšeg zaposlenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Provesti će se i stručno usavršavanje predavača i mentora kroz informativne i savjetodavne radionice razumijevanja potreba osoba s invaliditetom te radionice e-learning sustava s ciljem modernizacije nastavnih procesa u obrazovanju osoba s invaliditetom.

Bit će razvijen i upotrijebljen internetski alat u svrhu profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja u području turizma i ugostiteljstva sa ciljem provođenja navedenih aktivnosti on-line.

Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje u veseloj atmosferi i planovima o realizaciji radionica i edukacija koje kreću uskoro.