PROJEKT – I JA TO MOGU!

LIBAR vidljivost

PROJEKT – I JA TO MOGU!

Dana 11.03.2022. godine u prostorijama Ministarstva turizma i sporta u Zagrebu organizirano je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.

Pučko otvoreno učilište Libar iz Šibenika potpisalo je ugovor vrijedan 1.678.621,00 kuna te je nositelj projekta  I JA TO MOGU! na kojem smo mi, Učilište FINIS  partneri uz Zajednički ugostiteljski obrt „Mediteran“.

Cilj projekta je unaprjeđenje i stjecanje stručnih znanja osoba s invaliditetom, poboljšanje i unaprjeđenje znanja stručnjaka odnosno predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom te promocijom pristupa tržištu rada povećanjem zapošljavanja ranjivih skupina u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Navedeni ciljevi će se ostvariti kroz održavanje raznih radionica:

  • Mala škola kulinarstva za osobe s invaliditetom
  • Informatičke radionice korištenja novih aplikacija vezano uz osobe s invaliditetom
  • Radionice za poboljšanje soft skills vještina ljudskih potencijala u turizmu.

Uz navedene radionice, projektom će se razviti i neformalni program Pripremni poslovi u kuhinji.

Razdoblje provedbe projekta je 20 mjeseci te projekt u punom iznosu od 1.678.621,00 kuna financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Više informacija o projektima EU možete pročitati na stranicama www.strukturnifondovi.hr

https://mint.gov.hr/vijesti/ministrica-brnjac-urucila-ugovore-o-dodjeli-bespovratnih-sredstava-u-iznosu-vecem-od-27-milijuna-kuna/22932