Vaučeri za obrazovanje odraslih

Vaučeri za obrazovanje odraslih

Od 1. travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe imaju mogućnost ostvarivanja vaučera za obrazovanje koji će se dodjeljivati za obrazovanje u deficitarnim područjima s naglaskom na digitalne i zelene vještine.

 

Vaučere će moći koristiti sve osobe s navršenih 15 godina života kojima će se dodjelom vaučera osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Vaučer neće moći koristiti osoba koja se nalazi u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja, osoba koja se nalazi u sustavu visokog obrazovanja i znanosti te osoba koja je korisnik mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje.

Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Vještine u ponudi su tražene na tržištu rada i izravno mogu unaprijediti Vašu zapošljivost i produktivnost na tržištu rada.

Program obrazovanja može trajati:

    • za nezaposlenu osobu do šest mjeseci
    • za zaposlenu osobu do 10 mjeseci (zbog mogućnosti usklađivanja provedbe programa s radnim obvezama polaznika)

Za sve informacije o programima koje možete pohađati putem besplatnih vaučera, u Učilištu FINIS kontaktirajte nas  na tel: 023 313 570, mob. 099 735 8533 ili email: info@uciliste-finis.com .

Svakodnevno razvijamo nove, moderne i atraktivne programe kako bismo zadovoljili potrebe poslodavaca i promjene na tržištu rada.

Više o samoj proceduri predaje Zahtjeva putem aplikacije Moj vaučer i ostale uvjeta  koje trebate zadovoljiti kako biste dobili vaučer možete pogledati na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.